יותר ויותר ישראלים מחפשים אחר טיפול בהתמכרות לקנאביס. סך הכל זה הגיוני, הרי יותר ויותר אנשים, גברים ונשים, צורכים קנאביס לצרכים אישיים או רפואיים.
כבר לא מדובר בתופעת שוליים שיש בה סטיגמה. קנאביס הופך למוכר יותר כתרופה מאזנת, כמוצר נלווה לאורח חיים רגוע וזורם, שמאפשר הפוגה מקצב החיים העמוס והדינמי.
נראה גם כי ישנה התקדמות בנושא המאבק למען לגליזציה של מריחואנה בישראל. עם זאת, עלינו לזכור כי ככל שלקנאביס יש יתרונות רבים, מדובר עדיין בחומר, גם אם טבעי, העלול לגרום לתלות פסיכולוגית בשימוש ארוך.
לכן, גם אם בשימוש יומיומי תופעת התלות בקנאביס אינה בולטת לעין, לעיתים כאשר מחליטים לרדת במינון, מסיבות של תקציב או מסיבות אחרות, רק אז תחל השפעתה של התלות להיות מורגשת.
בגמילה מיידית ומהירה, לעיתים נתקשה להתמודד עם תופעות הלוואי לבד, מבלי לדעת כמה זמן הן יימשכו ומתי יחלפו, ובלי לאמץ טקטיקה מסודרת של התנקות מקנאביס ואימוץ אלטרנטיבות שיתמכו בתהליך הגמילה.
האם אני זקוק לטיפול בהתמכרות לקנאביס?
אם יש לך תחושה שהתלות שלך בקנאביס עלתה, שאופן השימוש בצמח הפך ליותר ויותר תדיר, שעברתם משימוש בסופי שבוע לשימוש בכל יום, ייתכן שאתם מכורים לקנאביס.
אם אתם מתמודדים עם שינויים במצב הרוח, מנדודי שינה ומשינוי באיכות החלומות, יכול להיות שפיתחתם תלות בקנאביס.
במילים אחרות, אם יש לך רצון להפחית עם הקנאביס, בין אם לצמצם מינונים או להפסיק לחלוטין, אבל זה לא מצליח לך – כנראה שפיתחת התמכרות לקנאביס.
אף אחד לא אוהב לשמוע שיש לו בעיה של צריכת סמים, אבל לפעמים צריך להכיר בעובדות.
נכון, התמכרות לקנאביס אינה מגיעה לרמות דומות להתמכרות לסמים קשים. ובכל זאת, אם פתאום כמה ימים בלי קנאביס הופכים לימים מלאים בעצבים – יכול להיות שכדאי לכם לחשוב על הפחתת מינונים או גמילה.
התמכרות לקנאביס היא תופעה שרירה וקיימת, ויש לכך התייחסות בקהילת משתמשי הקנאביס. רבים מהם מדברים על הפסקה יזומה מדי פעם, להפחית בהדרגתיות בכמויות, ועוד כהנה וכהנה פתרונות, שנועדו למזער את פיתוח התלות בחומר.
איך ניתן לטפל בהתמכרות לקנאביס
במקרים רבים, הקנאביס משמש עבורנו בתור הזדמנות לברוח מדברים שאנחנו לא רוצים להמודד איתם. זה יכול להיות תחושה של בדידות, תסכול, שיעמום, לב שבור או כל דבר כזה.
יש אנשים שבורחים מהתחושות האלה על ידי שתיית אלכוהול, יש מי שעושה זאת על ידי התמכרות לספורט ויש מי שבורח למריחואנה.
טיפים לגמילה
כפי שציינו לפני כן, ניתן לחשוב על דרכים להפחית את התלות עוד בטרם הגעה למצב קשה יותר. תמיד עדיף להקדים תרופה למכה. טיפול בהתמכרות לקנאביס הוא השלב שבו כבר נוצרה תלות ושיטות ביניים אלו כבר אינן יעילות.
ראשית, כדאי לצרוך את הצמח כשהוא נקי מכל חומר אחר שיכול לעורר תלות נוספת, כגון טבק. התמכרות לניקוטין מעוררת גם היא תופעות התמכרות פיזית לצד תלות פסיכולוגית, ולכן כאשר מעוניינים להפחית תלות בקנאביס, מומלץ לצרוך ללא ניקוטין.
שנית, עדיף לצרוך קנאביס באידוי ולא בעישון, דבר המפחית מהנזקים הרפואיים של העישון כתוצאה מתהליך שריפת נייר הגלגול. באידוי גם ניתן לשלוט יותר בכמות המדויקת של הקנאביס, וכך גם נוכל להפחית בהדרגה את השימוש תוך שליטה על הכמויות.
בנוסף, כדאי לפתח הרגלים תומכים, שמטרתם לעודד הפרשת אנדורפינים וסרטונין למוח, כדי להשרות תחושה טובה ומצב רוח מאוזן באופן יומיומי. הרגלים חדשים אלו יכולים להפוך למערכת חלופית שתתמוך בתהליך הגמילה.
דוגמה להרגלים כאלו הם: עשיית ספורט מספר פעמים בשבוע באופן קבוע, מדיטציה, כגון מיינדפולנס, שתומכת בתהליכי גמילה, ואפילו שתיית כוס מים בכל פעם שחשים צורך לעשן. כתוצאה מכך, הגוף והנפש יאמצו דרכי פעולה שיכולות לאזן ולשפר את מצב הרוח.
כל הפעולות האלה, ועוד פעולות אחרות, יכולות לעזור לכם לחזור לשגרה בריאה ומאוזנת ולהפחית את צריכת המריחואנה.
מה יכול לסייע בגמילה מקנאביס?
גיוס הסביבה לתהליך, בין אם בני משפחה או חברים, כמערכת תמיכה, יכול לסייע מאד לגמילה ולהתמודדות עם התסמינים הנלווים. בזמן טיפול בהתמכרות לקנאביס חשוב שנדאג לסביבה רגועה ולא מלחיצה, כדי שלא יתווספו גורמי לחץ לתהליך הגמילה, ויעודדו חזרה לשימוש קבוע בחומר.
אם השימוש בקנאביס לצריכה אישית נעשה בעיקר באירועים חברתיים, ניתן לנסות להימנע, לפחות בהתחלה, מסביבה חברתית שבה השימוש בקנאביס נפוץ. אם נהוג במקום העבודה שלך לצרוך קנאביס באורח קבע, אולי עדיף לקחת כמה ימי מחלה ולשנות אווירה כדי להסתגל למצב החדש.
חשוב לציין כי אם השימוש בצמח הוא לצורך רפואי וניתן כתרופת מרשם, חשוב להתייעץ עם גורם מטפל, לפני טיפול בהתמכרות לקנאביס – ובייחוד אם מדובר בתהליך מהיר יחסית.
זאת, משום שבהפסקה שאינה הדרגתית, תופעות הלוואי עלולות להיות חזקות, ובלי הכנה מתאימה והפחתה הדרגתית או שקילת תחליפים, התהליך עלול להיות בעל סיכונים.
מה נוכל להרוויח מהפסקת השימוש בקנאביס?
התמכרות לקנאביס יכולה לגרום להוצאות כספיות גדולות, שכן ללא מרשם רפואי העלות בשוק השחור לא זולה, וזה תופס נתח מחשבון ההוצאות הקבוע.
נוסף לזאת, התלות הנפשית בקנאביס כתוסף תומך בלימודים, בעבודה ובאתגרי היומיום, הופכת למכבידה וכתוצאה מכך לא ניתן לבצע פעולות יומיומיות ללא השימוש בצמח.
שחרור מתלות זו יכול לאפשר להתמודד עם המכשולים שבחיינו ללא חומרי עזר, ללמוד נכון כיצד להתמודד עם אתגרים בעבודה ובלימודים בדרכים אפקטיביות, לרכוש טכניקות וכלים להפחתת חרדה ולשינה טובה יותר, ולהשיג איזון בשילוב אורח חיים בריא.
האם ניתן להפסיק להשתמש בקנאביס ללא עזרה חיצונית?
חשוב לנו לציין כי ניתן להיגמל מקנאביס ללא סיוע חיצוני. יחד עם זאת, כדאי לזכור כל הזמן שמדובסר בתהליך אינדיבידואלי.יהיו כ אלו שיחושו שגמילה עצמית באה להם בקלות והם יכולים להתמודד עם תסמיני הגמילה ללא סיוע. לאחר תקופה שבה הגוף מתנקה והמוח מסתגל למצב החדש, הם יחזרו לתפקוד מלא ויחושו איזון וחדווה בחיים.
מנגד, לא פעם, תהליך הגמילה מקנאביס יכול להיות מלווה בקשיים ובתסמיני גמילה. חוסר במערך תמיכה, סביבה מלחיצה ואורח חיים תובעני עלולים להקשות בגמילה ובהסתגלות לחיים ללא קנאביס.
אצל חלק מקהל הצרכנים, השימוש בקנאביס מגיע ממקום של אירועים רגשיים שלא ניתן להם מענה, ולכן, עצם ההפסקה מקנאביס עלולה לעורר קשיים שבעבר לא קיבלו התייחסות או טיפול.
זו הסיבה שעדיף לחלק מאלה שרוצים להיגמל מקנאביס, לפנות לקבלת סיוע ותמיכה בשלב הגמילה ועדיף מגורם חיצוני שיכול לספק מענים לקשיים הקונקרטיים שעלולים להתעורר ולסייע להם.
אם אתם עומדים בפני החלטה להפסיק להשתמש בקנאביס ומעוניינים בליווי וסיוע בתהליך, כדי שיהיה מוצלח ואפקטיבי, אתם מוזמנים להשאיר פרטים ונחזור אליכם לגבי טיפול בהתמכרות לקנאביס.
מאות צרכני קנאביס, בגילאים שונים, כבר עברו את הסדנה הזאת והחזירו לעצמם את השליטה בחיים. זו ההזדמנות שלך להפסיק את התלות, וליהנות מטיפול בהתמכרות לקנאביס שישנה את החיים שלך אחת ולתמיד.