חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

גמילה מקנאביס תופעות לוואי: 5 סיבות שבגללן קשה לכם להפסיק

משתמשי מריחואנה רבים מנסים להפסיק עם ההרגל הזה, אבל לא מצליחים לעמוד בזה לבד. הסיבה לכך היא שיש לגמילה מקנאביס תופעות לוואי. כל הפרטים כאן במאמר

הגמילה שלך יכולה להתחיל!

טיפול פרטני בשיטת ה-CBT המוכחת כיעילה בטיפול עם התמכרויות
עם אהרון סיסו – מטפל מומחה בהתמכרויות

קנאביס הפך בשנים האחרונות לסם מאוד פופולרי, שזוכה ליחסי ציבור מעולים בזכות השימוש שלו בטיפול במחלות שונות. למרות שמריחואנה הפכה לנושא שיחה פופולרי, לא נראה שמספיק אנשים מדברים על הצדדים הפחות נעימים של וויד – התמכרות, גמילה מקנאביס תופעות לוואי ועוד. 

משתמשים רבים בקנאביס משוכנעים כי הסם בטוח לחלוטין לצריכה. הסיבה לכך נובעת בעיקר מהתפיסה לפיה מוצרים מן הטבע אינם ממכרים. למעשה, צרכני קנאביס רבים בטוחים שמכיוון שמדובר "בסך הכל" בצמח ובדבר טבעי – אין בו סיכונים של ממש. 

ההנחה הזאת שגויה בבסיסה. הטבע שסביבנו מלא בצמחים טבעיים לחלוטין שעלולים לגרום לתופעות לוואי חמורות מאוד ואפילו למוות. מריחואנה, על אף היתרונות הרבים שלה שעולים יותר ויותר לכותרות לאחרונה, עלולה לגרום לתופעות לוואי שונות ואפילו להתמכרות לקנאביס. 

בין השאר, צריכת וויד עלולה להגביר את הסיכון להתפרצות פסיכוטית. בעולם המדע גוברת הטענה כי הקנאביס עצמו אינו הגורם לפסיכוזה, אך הוא בהחלט עשוי להיות הטריגר שגורם לה להתפרץ. 

סיבה נוספת לכך שרבים חושבים שקנאביס אינו יכול להוביל להתמכרות היא שגם הקהילה המדעית חשבה כך עד ניסויים שנערכו בעשורים האחרונים. זאת, למרות שכבר בשנות ה-70 וה-80 נערכו מחקרים שהתייחסו להתמכרות הזאת, אך הקהילה המדעית נטתה להתעלם מהממצאים האלה. 

גמילה מקנאביס תופעות לוואי

בספרות הרפואית מוכרת תופעה בשם "סינדרום גמילה מקנאביס", שמתייחסת לתופעות הלוואי של גמילה מקנאביס. ממש כמו כל התמכרות אחרת, גם מי שמתמודד עם התמכרות למריחואנה עלול למצוא את עצמו מתקשה להיגמל בגלל תסמינים כאלה ואחרים.

גמילה מקנאביס כוללת מספר תופעות לוואי. תופעות הלוואי האלה צפויות להיחלש ולחלוף עם הזמן. עם זאת, ישנם צרכני מריחואנה רבים שמתקשים להיגמל מקנאביס בגלל התסמינים האלה.

בין השאר, נגמלים מקנאביס עשויים להתמודד עם קשיים בהירדמות, הזעה מוגברת בשינה, חלומות "חיים" ומוגברים, סיוטי לילה וחלומות רגשיים מאוד.

עם זאת, התסמינים לא מסתכמים רק בשעות הלילה ובמהלך השינה. פגיעה בתיאבון, כאבי ראש, רצון עז לצרוך שוב מריחואנה, חרדות, עצבים וכעסים ועוד תסמינים פיזיים שונים. 

במקביל לתסמינים האלה, ישנם לגמילה מקנאביס תופעות לוואי נוספות אך פחות נפוצות, ובהם ניתן למנות דיכאון, רעידות, הזעה מוגברת, צמרמורות וכאבי בטן.

מחקרים שונים בחרו לתשאל את האנשים שחיים לצד אותם נגמלים מקנאביס. התשובות שלהם מראות בצורה חד-משמעית כי תופעות לוואי לגמילה מקנאביס משפיעות על אורח החיים של הנגמל ושל הסובבים אותו. 

לצערנו, ישנם דיווחים רבים גם על צרכני קנאביס שמנסים להיגמל משימוש בסם, אך הבעיה היא שהם צורכים קנאביס בזמן הגמילה, במטרה להפחית את תופעות הלוואי של גמילה ממריחואנה. התופעה הזאת יוצרת מעגל שקשה לשבור אותו, ומרחיק את הגמילה מסמים. 

כמה זמן לוקח להיגמל מקנאביס?

ממש כמו התמכרויות רבות אחרות, אין תשובה חד-משמעית לשאלה כמה זמן לוקח להיגמל ממריחואנה. בסופו של דבר, תהליך הגמילה מקנאביס הוא תהליך אישי ואינדיבידואלי, ומשתנה בהתאם לעוצמת ההתמכרות ולאישיות של צרכני המריחואנה עצמם. 

כמובן שצריך להתחשב גם בסיבות שבגינן אותו משתמש בחר לפנות לקנאביס. אמנם ישנם לא מעט משתמשי קנאביס שהחלו לצרוך את הסם רק למטרות פנאי והנאה, אך רבים אחרים פנו למריחואנה כדי לברוח מצרות היום-יום, כדי למצוא מפלט לרגשות קשים כאלה ואחרים או מסיבות אחרות. 

בנוסף למצבו האישי של כל משתמש בקנאביס ולעומק ההתמכרות שלו, הרי שגם שיטת הגמילה משנה את הזמן שבו לוקח להיגמל מקנאביס. 

ישנם מכורים למריחואנה שיסתפקו בקבוצת תמיכה, שנפגשת אחת לשבוע (אפילו בזום), ובמהלך הפגישות כל משתתף משתף בקשיים שלו, בהצלחות ומעניק אוזן קשבת לנגמלים אחרים. 

יחד עם זאת, ישנם מכורים רבים שלא יוכלו להסתפק רק בקבוצת תמיכה כזאת. חלקם לא יוכלו לעשות זאת בגלל ששגרת החיים שלהם והסביבה החברתית שלהם מלאים בצרכני קנאביס, ולכן יהיה להם קשה להפסיק את השימוש במקום כזה. 

עבור צרכני קנאביס כאלה, ייתכן כי עדיף להם להיות במרכז גמילה מסודר, כדי ליהנות מהריחוק מגורמי ההידרדרות למריחואנה. 

כן, מעבר למאפיינים האישיים של כל משתמש בקנאביס, יש משקל גדול גם לסביבה שהוא מגיע ממנה, וכמה היא מאפשרת להיגמל או מקשה על התהליך. 

מהו סינדרום גמילה מקנאביס?

יש לגמילה מקנאביס תופעות לוואי שונות. מחקרים שונים שנערכו מאז אמצע שנות התשעים ועד שנות האלפיים המוקדמות גילו את מה שזכה לכינוי "תסמונת גמילה מקנאביס" (CWS).

החוקרים גילו כי התסמונת הזאת דומה בבסיסה לתסמונות אחרות שנגרמות מצריכת חומרים אחרים. בעקבות המחקרים השונים, הוכנסה לספרות הרפואית העדכנית קטגוריה אבחונית שמתייחסת לתלות בקנאביס. 

מחקרים מאוחרים יותר שנערכו גילו כי יש לא מעט צרכני מריחואנה שיכולים להיות מוגדרים כסובלים מהתמכרות לקנאביס. עם זאת, חשוב לדעת שרוב המחקרים נערכו בקרב משתמשים "כבדים", שצורכים מריחואנה מדי יום במשך תקופה ארוכה. עדיין לא ברור עד כמה תסמונת הגמילה מקנאביס משפיעה על צרכנים "קלים" יותר, שאינם משתמשים בקנאביס על בסיס יומי. 

גמילה מקנאביס
יש נגמלים שלא יסתפקו בקבוצה שנפגשת אחת לשבוע, אלא יזדקקו למרחב מוגן ונקי מסמים

יש לגמילה מקנאביס תופעות לוואי מגוונות. עם השנים, מטפלים גילו כי טיפולים התנהגותיים שונים יכולים להיות יעילים נגד התמכרות לקנאביס, ולהקל על ההתמודדות עם תופעות הלוואי של גמילה מקנאביס. למעשה, אותם תהליכים שמסייעים בטיפול בהתמכרויות אחרות, יכולים לסייע גם בטיפול בהתמכרות למריחואנה. 

בשנים האחרונות יש יותר ויותר מטפלים שמשלבים גם טיפול תרופתי כדי להקל על תופעות לוואי גמילה מקנאביס.

בשנים האחרונות, עם העלייה בחקר הקנאביס ותופעות הלוואי שלו, ישנה עלייה גם במחקרים שבוחנים את תופעות הלוואי של גמילה מקנאביס – וברור לנו שיש עוד הרבה מה ללמוד ולהבין. 

בינתיים אנחנו יודעים שיש צרכני מריחואנה רבים שמעוניינים להפסיק את השימוש בסם, או לפחות לצמצם בצורה חדה את השימוש בו – ולא מצליחים לעשות זאת בכוחות עצמם.

הסיבה לכך היא ברורה: תופעות הלוואי של הגמילה ממריחואנה עשויות להיות קשות, ולגרום שהפסקת הצריכה תהיה קשה מאוד.

במידה ואתם מתקשים להפסיק את צריכת הקנאביס בכוחות עצמכם, דעו שאתם לא לבד. קרוב לעשרה אחוזים מצרכני הקנאביס מפתחים תלות כזו או אחרת בסם, וכמחציתם מתמודדים עם תסמיני גמילה ברמות כאלה ואחרות כאשר הם מנסים להיגמל. 

אנחנו כאן כדי לעזור לכם להשיג שליטה מחודשת על החיים שלכם. אנחנו יודעים שאתם יכולים לעשות את זה – ואנחנו כאן כדי לחזק אתכם. מלאו את הפרטים שלכם בטופס, ומומחי הגמילה מקנאביס שלנו ייצרו אתכם קשר בהקדם.

גמילה מקנאביס תופעות לוואי
קבוצת תמיכה לגמילה מקנאביס תופעות לוואי
שתפו עם מישהו שצריך לדעת
תוכן עניינים

הגמילה שלך יכולה להתחיל!

טיפול פרטני בשיטת ה-CBT המוכחת כיעילה בטיפול עם התמכרויות
עם אהרון סיסו – מטפל מומחה בהתמכרויות