חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

לחיות עם בן זוג מכור לקנאביס: סיפורם של שני ובן זוגה

הגמילה שלך יכולה להתחיל!

טיפול פרטני בשיטת ה-CBT המוכחת כיעילה בטיפול עם התמכרויות
עם אהרון סיסו – מטפל מומחה בהתמכרויות

עישון קנאביס הפך להיות הרגל בחייהם של אלפי ישראלים. בסופו של דבר, מדובר בסם שזוכה ליחסי ציבור מעולים בשנים האחרונות: הוא הופך להיות מרכיב בטיפולים שונים במחלות גוף ונפש, ונהנה מגל לגליזציה שסוחף את העולם המערבי. 

יחד עם זאת, משתמשי מריחואנה רבים לא מודעים לחסרונות של הסם הזה, ולעובדה שהוא עלול לגרום להתמכרות של ממש. ההרגל הנחמד, שעוזר לנו לסיים עוד יום מפרך עם חיוך על השפתיים וברוגע, הופך למוקד העיקרי של החיים שלנו.

ההתמכרות הזאת משפיעה כמובן על המכורים עצמם, שפיתחו תלות בקנאביס. יחד עם זאת, כמו כל התמכרות אחרת, היא משפיעה גם האנשים הקרובים ביותר – בני ובנות הזוג, הורים וילדים והחברים הקרובים.

אתר "גמילה מקנאביס" שוחח עם שני (השם המלא שמור במערכת) ממרכז הארץ, שחיה עם בן זוג מכור לקנאביס. רצינו לשמוע ממנה כיצד התלות של בן-זוגה בקנאביס השפיע על חייה, מה היא עשתה כדי לעזור לו לצאת מזה וכיצד הוא נגמל.

שני הכירה את ע' דרך חברים משותפים, כשהיו סטודנטים בתל אביב. "בתור סטודנטים היינו יושבים הרבה אצל חברים, וככה פגשתי את ע'", היא מספרת, "לאט לאט התקרבנו, עד שבסוף התחלנו לצאת בקטע רומנטי".

היא מספרת כי הקנאביס היה חלק מהשגרה שלהם. "מה עושים סטודנטים שנפגשים אחד אצל השני? היינו יושבים כל החבר'ה, מדליקים ג'וינט, מדברים על שטויות… זה היה ממש כיף. גם כשיצאנו לדייטים רק שנינו, תמיד היה מה לעשן".

"ואז קלטתי שאני חיה עם בן זוג מכור לקנאביס"

בזמן ששני מתארת את המקום של הקנאביס בחיים שלה ושל בן זוגה, נראה שהיא מדברת על המריחואנה בצורה חיובית, כמשהו שמחבר בין אנשים ונותן אווירה טובה. 

נשמע שהקנאביס היה סך הכל חלק חיובי בחיים שלכם בכלל ובזוגיות בפרט. היה שלב שהוא הפך לגורם שלילי?

"גם היום, אחרי כל מה שעברנו, אני לא מתנגדת לקנאביס", שני מציינת, "אבל בהחלט צריך להכיר גם את הצדדים הפחות נחמדים שלו".

היא ממשיכה ומתארת כיצד לאט לאט היא הבינה שע' פיתח תלות בקנאביס, והוא לא מצליח להתגבר עליה. 

"אחרי שסיימנו את הלימודים יצאנו לעולם האמיתי, 'עבודה של גדולים' כמו שאנחנו קוראים לזה. לאט לאט שמתי לב שבזמן שאני עפה על העבודה, מנסה להתבלט ולהתקדם, ע' לא מנסה באמת להתקדם", היא מתארת, "הוא היה חוזר כל יום כמה שיותר מוקדם מהעבודה כדי להדליק ג'וינט. מבחינתו, לא היה דבר כזה להעביר יום בלי לעשן לפחות 2 או 3 ג'וינטים".

"קלטתי שזה משפיע עליו בצורה לא טובה. הוא היה שוכח המון דברים, מתבלבל בדברים שהוא היה צריך לעשות, לא מצליח להתרכז… כשהיינו סטודנטים לא ממש שמתי לב לזה, אבל לאט לאט, כשיצאנו לחיים האמיתיים – הבנתי כמה הוא נשאר מאחור".

שני מספרת על הרגע שבו היא הבינה שע' הגזים. "הוא עבד בחברת סטארט-אפ קטנה, שנכנסה אחרי שנה לקשיים כספיים ולקיצוצים. למרות שהוא לא היה העובד הכי חדש בחברה – הוא פוטר, בזמן שהיו עובדים חדשים יותר שנשארו. הבוס שלו הבהיר לו – זה קרה בגלל שהתפוקה שלו לא מספיקה. ידעתי שלקנאביס יש חלק גדול בזה".

מה עשית?

"החלטתי ללחוץ עליו יותר", היא מספרת, "לפני כן דיברתי איתו על זה שהוא מכור למריחואנה, אבל לא הייתי מאוד תקיפה, כי בכל זאת הוא עבד והרוויח כסף. אחרי שהוא פוטר, הבנתי שאני חייבת לעצור את זה. הוא אהבת חיי, אני רוצה להתחתן איתו ולהביא ילדים – אבל לא ככה. רציתי גבר, לא סמרטוט".

"אז החלטתי לדבר עם כמה חברים, וגם עם ההורים שלו, ועשינו לו 'התערבות', כמו בסרטים. הוא היה בהלם, ומאוד כעס עלי בהתחלה, אבל בסוף הוא הבין והבטיח להפסיק עם זה".

הוא הפסיק?

בשלב הזה, אפשר לראות בפנים של שני את הכאב הגדול שהשניים חוו באותם ימים. "לא", היא אומרת בנחרצות. "הוא מאוד ניסה, אבל לא הצליח. זה היה חזק ממנו".

שני ממשיכה ומתארת את הקשיים של אותם ימים. "באותו זמן הבנתי באמת מה המשמעות של לחיות עם בן זוג מכור לקנאביס. הוא היה עצבני, חסר מנוחה וכל הזמן כעס. הניסיונות שלו להיגמל מוויד לא היו פשוטים בלשון המעטה, וזה הוציא ממנו בן אדם שלא הכרתי".

אחרי שלושה חודשים של ניסיונות, שני הבינה שע' צריך עזרה מקצועית. "הגעתי לקצה גבול היכולת שלי. עם כל כמה שהוא ניסה להפסיק – והוא באמת ניסה – הוא הפך לאדם יותר ויותר קשה. ידעתי שזה תסמיני גמילה ממריחואנה, אבל זה כבר הפך להיות בלתי אפשרי".

אז מה עשית?

"עשיתי לו את השיחה", מספרת שני בלב כואב, "אמרתי לו שיש לו שתי אפשרויות – או לקחת עזרה מקצועית ולפנות למרכז גמילה, או שאני עוזבת. זו הייתה שיחה כואבת. שנינו בכינו, שנינו כאבנו. ידעתי שהוא לא עושה את זה בכוונה, והוא באמת רצה לשנות את ההרגלים שלו. מצד שני, כמה אני יכולה לחכות שהוא יתאפס על עצמו? רציתי להתקדם בחיים, להתחתן, להקים משפחה, אבל לא עם מישהו שלא מצליח למצוא עבודה בגלל שהוא רק רוצה לעשן כל היום, ועוד מוציא ים כסף על וויד. עד כאן".

עישון קנאביס יומיומי
לא רצתה להקים משפחה עם בן זוג מכור לקנאביס (צילום אילוסטרציה)

"בשיחה הזאת היינו ממש קרובים להיפרד", היא מספרת, "זה היה ממש שם. מילה אחת לא נכונה – והאהבה של החיים שלי הייתה נגמרת. למזלי הצלחנו להתגבר על זה. הוא הסכים לפנות לעזרה מקצועית".

ע' פנה למרכז גמילה, ושם בנו לו תכנית גמילה מקיפה על פי כל השלבים ועם התמיכה המתאימה. "אני מרגישה כאילו קיבלנו את החיים שלנו בחזרה", אומרת שני עם חיוך על השפתיים, "זו היתה תקופה לא פשוטה, אבל הייתה לנו תמיכה. היה עוד מישהו שחלק איתנו את המשברים ואת הכאבים, וזה לא נפל רק עלי".

היום, 3 שנים אחרי הגמילה מקנאביס, שני וע' לא צורכים קנאביס בכלל. "אנחנו סאחים", היא צוחקת, "נכון, לפעמים יש געגוע לאותם זמנים, שהיינו יושבים עם חברים ומעשנים, אבל מיד אחרי הגעגוע הזה, אנחנו נזכרים במה שבא אחר כך, ומבינים טוב מאוד למה אנחנו לא מעשנים".

היום שני מדגישה שהיא לא מתנגדת קנאביס. "אני יודעת שזה לא כמו הרואין או משהו כזה, אבל בתור אחת שחיה עם בן זוג מכור לקנאביס, אני מכירה גם את הצדדים השליליים של הסם הזה. אני פשוט אומרת לכולם 'ניסיתם? אהבתם? אחלה. אבל תדעו שיש לזה צדדים שליליים, וכדאי לתפוס את זה בזמן'".

אם אתם מתמודדים עם התמכרות לקנאביס, אם יש לכן בן זוג מכור לקנאביס, אתם כנראה מבינים את הקשיים שעברו שני ובן זוגה.

מלאו את הפרטים שלכם, ומומחי הגמילה שלנו יצרו אתכם קשר בהקדם. אנחנו יודעים שזה לא נעים להכיר בהתמכרות, אבל חשוב להיות מודעים למציאות, ולא להסתיר אותה. יש לכם את הכוח לשנות את ההרגל הזה. אנחנו כאן כדי לתת לכם את התמיכה המתאימה. 

בן זוג מכור לקנאביס
בני זוג מחובקים על רקע של אגם והרים
שתפו עם מישהו שצריך לדעת
תוכן עניינים

הגמילה שלך יכולה להתחיל!

טיפול פרטני בשיטת ה-CBT המוכחת כיעילה בטיפול עם התמכרויות
עם אהרון סיסו – מטפל מומחה בהתמכרויות