יש לא מעט מכורים לגראס שמחפשים אפשרות של טיפול תרופתי לגמילה מקנאביס. רבים מהם עושים זאת כי הם מאמינים שהטיפול התרופתי יצליח להשאיר את ההרגל הזה מאחוריהם, אחרים עושים זאת כי הם לא יודעים שיש אפשרויות יעילות אחרות.
אבל לפני שנתייחס לטיפול תרופתי לגמילה מקנאביס, למי הוא מתאים ומה החלופות לטיפול הזה, כדאי קודם להתייחס קצת להתמכרות עצמה.
האם קנאביס ממכר?
רבים מאיתנו חושבים שקנאביס לא גורם להתמכרות, ויש המון אנשים שמאמינים בכך. יחד עם זאת, חשוב לדעת שקנאביס אכן ממכר.
נכון, מדובר בדרך כלל על התמכרות קלה יותר מאשר התמכרות לסמים קשים או התמכרות לאלכוהול, אך עדיין מדובר על התמכרות לכל דבר.
התמכרות לקנאביס כוללת גם מאפיינים פיזיים וגם מאפיינים נפשיים. למעשה, מחקרים גילו כי כ-10% מצרכני הקנאביס עלולים לפתח תלות בסם הזה.
בנוסף, חצי מהמכורים שמנסים להפסיק נתקלים בסינדרום גמילה מקנאביס. מדובר באוסף של תסמינים מגוונים שצפים ועולים כאשר אנחנו מפסיקים לצרוך את הסם הזה.
מהו סינדרום גמילה מקנאביס?
סינדרום גמילה מקנאביס הוא השם המקצועי של אוסף של תסמינים שונים שמשפיעים על כמחצית מהמכורים לקנאביס שמנסים להפסיק עם ההרגל הזה.
התסמינים האלה משפיעים על כל אחד בצורה קצת אחרת, ועלולים להקשות מאוד על ההפסקה של העישון.
הנה כמה מהתסמינים הנפוצים שמרכיבים את הסינדרום:
- עצבנות ואי שקט
- אגרסיות והתקפים
- בעיות שינה
- רעידות
- כאבי בטן
- דיכאון
- חוסר תיאבון
כאמור, התסמינים האלה משפיעים באופן שונה על כל אחד ואחת שמנסים להיגמל מקנאביס. יש כאלה שלא חווים את התסמינים האלה, ויש כאלה שחווים אותם, יחד עם תסמינים נוספים, בצורה קשה.
טיפול תרופתי לגמילה מקנאביס
טיפול תרופתי לגמילה מקנאביס הוא הליך טיפולי חדש יחסית, שנעשה בדרך כלל במקביל להליך טיפולי נוסף, כגון תהליך גמילה פסיכולוגי.
ישנם כל מיני סוגים של תרופות שנעשה בהם שימוש בעת טיפול תרופתי לגמילה מקנאביס, כאשר במקרים רבים התרופות האלה אינן משפיעות באופן ישיר על ההתמכרות, אלא על תופעות הלוואי שמאפיינות את הגמילה.
במקרים רבים, התרופות האלה נועדו להחליש את תופעות הלוואי שעולות בעת הפסקת עישון קנאביס. בדרך זו, הנגמלים יכולים לצמצם את סינדרום הגמילה מקנאביס שמקשה על הגמילה.
יחד עם זאת, חשוב לדעת שלתרופות האלה יש תופעות לוואי במקרים רבים, ולכן חשוב להתייעץ עם רופא מומחה לפני השימוש בהן.
בין השאר, התרופות שניתנות במהלך טיפול תרופתי לגמילה מקנאביס עלולות להשפיע על לחץ הדם, לגרום לעייפות ולחוסר ריכוז.
לכן, מעבר להתייעצות עם רופא מומחה, כדאי לשקול גם אפשרויות גמילה נוספות שאינן כוללות טיפול תרופתי.
חלופות לטיפול תרופתי לגמילה מקנאביס
ישנם מקרים שבהם מכורים לקנאביס מעוניינים בטיפול תרופתי לגמילה מקנאביס בגלל שאפשרויות הגמילה האחרות שהם מצאו יקרות מדי או שאינן מתאימות לאורח החיים שלהם.
מרכזי גמילה שונים דורשים להתנתק משגרת החיים לתקופה מסוימת, או שעלות תהליך הגמילה בהם יכולה להגיע לעשרות אלפי שקלים – תנאים ודרישות שאינן מתאימות לכל אחד.
בדרך כלל אנחנו פונים לקנאביס בגלל שיש לנו איזשהו רגש או תחושה שאנחנו לא רוצים להתמודד איתה, או לא יודעים איך לעשות את זה.
זה יכול להיות תחושה של חוסר משמעות, רגש של אכזבה וחששות. כאשר הרגשות האלה עולים, אנו פונים לקנאביס כדי לעמעם אותם ולהימנע מההתמודדות הלא נעימה איתם.